USA – Marie Brock – Dansk skuespiller i L.A.: Mit liv er aldrig kedeligt

Hun har mange jern i ilden og iler fra den ene casting til den anden. Derfor kan hun godt lide trafikken i L.A., USA, for i bilkøen kan hun slappe afMarie

I 1999 fik hun afslag igen fra Statens Teaterskole med et opmuntrende ‘Du er så god, men du har lige bruge for lidt mere erfaring. Så kom igen næste år’.

»Men jeg var klar nu,« fortæller Marie Brock, som derfor tog på sommerkursus i skuespil i New York. efter tre uger blev hun hevet ind på rektorens kontor, hvor hun blev spurgt, om hun ikke ville starte på skuespillerskolen i New York. Og så var det slut med Danmark.

 

Den røde tråd
I dag bor Marie Brock i Malibu, Californien, hvor hun arbejder som skuespiller og speaker. Siden sommerkurset i New York har hun også rundet London, hvor hun i en årrække arbejdede som state hand  og påklæderske på de store musicals. Så lidt af hvert er det blevet til i Maries liv. Og som hun selv siger:

»Det er den røde tråd i mit liv. Jeg kaster mig ud i alle mulige ting uden helt at kunne bunde. Men jeg ender altid med at navigere i det. Så mit liv er aldrig kedeligt.«

 

Ville bare gerne underholde

Til rektorens tilbud takkede hun selvfølgelig ja, og derfor flyttede Marie Brock til New York i september 1999. Her blev hun uddannet skuespiller og elskede New York, men da flyene ramte World Trade Center i 2001, måtte hun gentænke sig selv og sin branche.

»Det var meget traumatisk. Jeg var nyuddannet skuespiller og ville bare gerne underholde folk. Pludselig kom det til at lyde meget hult,« fortæller Marie Brock og husker, at alle Broadway-teatrene lukkede. Efter et år tog Marie Brock derfor til London og fulgte igen sit livs røde tråd, for i London kendte hun ikke et øje. Hun pyntede lidt på sit CV for at komme indenfor i teaterbranchen, hvor hun endte med at være stage hand på Phantom of the Opera og senere påklæderske på Royal Shakespeare Company.

»Her fik jeg et kæmpe netværk og fandt ud af, at jeg da ligeså godt kunne stå på en scene som de store skuespillere kunne,« siger Marie Brock og fortæller, at hun derfor selv begyndte at sætte teaterforestillinger op:

»På den måde kan man jo caste sig selv til rollerne,« griner hun.

 

Forskellige hatte
For at spinde videre på den røde tråd blev Marie Brock ‘ud af det blå’ speaker på danske TV3, fortæller hun, og det selvom hun aldrig havde lavet speaks før. Her introducerer hun programmer og laver promoveringer for nye programmer. Og på den måde har Marie Brock ved at være opsøgende, nytænkende, nysgerrig og stædig i dag skabt sig en karriere med skuespil, speakerjobs og teateropsætninger.

»Jeg har aldrig fået jobs the straight way og min filosofi er, at jeg ikke vil være starving actor. Derfor laver jeg lidt af hvert indenfor skuespilbranchen, og det trives jeg med,« siger hun. I dag er hun tilbage i USA, hvor hun bor i Malibu, Californien. Hun har lige fået det ellers uopnåelige Greencard baseret på hendes arbejde. I Malibu har hun en agent og en manager, som sørger for castings til diverse film og TV-serier, derudover laver hun stadig speaks for TV3, men også for andre europæiske kunder samt for amerikanske computerspil og så er hun ved at udvikle en tv-serie.

»Jeg har mange forskellige hatte på hele tiden. Derfor nyder jeg – modsat mange andre – faktisk trafikken her. For det er når jeg sidder i en bilkø, at jeg rigtig kan slappe af,« siger Marie Brock.

 

Dygtige danske skuespillere

Hatten, som Marie Brock er mest passioneret omkring, er stadig det rene skuespil, og selvom hun nok aldrig vender tilbage til Danmark for at bo, så er en af hendes største drømme at spille sammen med nogle af de danske skuespillere, som hun synes er ‘vanvittigt dygtige’. Der er især én, som hun ser meget op til:

»Ghita Nørby er jo den danske Meryl Streep. Hun er dybt inspirerende, fordi hun er så alsidig i sit skuespil. Hende ville jeg gerne prøve at spille overfor,« siger Marie Brock.

 

 

BLÅ BOG

Navn: Marie Brock

Alder: 39 år

Uddannelse: Skuespiller / The neighborhood Playhouse School of The Theater

Jobtitel: Skuespiller/ Speaker/Skribent