USA – Kenneth Steiness – Han udlever den amerikanske drøm
USA har altid stået som nummer 1 på Kenneth Steiness’ to-do-liste, og derfor har alting drejet sig om det store land mod vest. I dag udlever han for alvor the American dream med sit eget firma i spidsen
Som 21-årig blev han ved en fejl indkaldt som værnepligtig med 3 års forsinkelse. Han endte i Livgarden, hvor han fik ansvaret for at planlægge alle vagterne for Amalienborg, Rosenborg og Kastellet. Men Kenneth Steiness fandt sig aldrig rigtig til rette i Forsvaret. Egentlig handlede det ikke så meget om Forsvaret som det handlede om hele Danmark.
»Jeg har altid gået med den amerikanske drøm indeni. Jeg vidste hele tiden, at jeg ikke ville blive i Danmark,« siger Kenneth Steiness, som siden 1999 har boet og arbejdet i Phoenix, Arizona, og i disse år er han netop ved at udleve the American dream. Inspirationen havde han fået fra sin onkel, som havde fået succes i USA, og Kenneth Steiness vidste, at hvis han skulle udleve sine ambitioner, ville det tage for lang tid i Danmark.
»I Danmark er forløbene fra elev til leder ofte langsommelige. Jeg havde brug for, at der skete noget efter få år,« siger han og medgiver, at han af natur også godt kan være en smule utålmodig.
»Når jeg først har taget en beslutning, skal den også føres ud i livet ret hurtigt. Men jeg vil hellere kalde det ambitiøs end utålmodig,« siger han.
Det canadiske held
Kenneth Steiness vidste dog godt, at USA ikke bare er et land, man sådan lige bliver lukket ind i. Han vidste, at han skulle have en grund til at komme der, så hans plan var at blive udstationeret dertil. Han havde i forvejen en uddannelse som akademiøkonomi fra The International Business Academy (IBA) i Kolding, og derfor tog han til England for at tage en overbygning i Business Administration. Herefter tog han til Canada, hvor han blev ansat i en virksomhed, der til hans held blev overtaget af en amerikansk virksomhed.
»Det blev min indgang til USA,« siger han.
Undervejs var han blevet gift med en canadisk kvinde, som tog med ham til USA. Nu manglede de bare det amerikanske green card for rigtigt at komme i gang med at udleve føromtalte drøm. Kenneth Steiness’ canadiske hustru kunne egentlig ikke deltage i lotteriet om det grønne kort, fordi hun var canadier. Men fordi hun var gift med Kenneth, som er dansk, kunne hun deltage på lige fod som ham. Skæbnen ville det, at hun vandt 2 grønne kort til familien i lotteriet til deres begges store held.
»Det er en god historie, for hun kunne ikke deltage uden mig, og jeg kunne ikke vinde uden hende,« siger Kenneth Steiness.
Apps for projektledere
Efter nogle år i forskellige virksomheder, som Kenneth Steiness var blevet headhuntet til, besluttede han sig for at have arbejdet nok for andre. Nu ville han gøre det selv. Sammen med to andre startede han derfor i 2012 virksomheden Sensei Project Solutions, som samme år udviklede verdens første app til brug for Microsoft Project som er verdens mest udbredte projektledelses værktøj.
Mens Kenneth Steiness var designeren bag produktet, var de to andre henholdsvis sælger og tekniker. App’en er for projektledere og giver ens projektplan en bestemt score alt afhængig af, hvor veludført den er.
»Hvis du eksempelvis skal bygge den nye Storbæltsbro, kan app’en hjælpe dig med at finde fejl i din projektplan. Samtidig kan den give dig træning og vejledning i, hvordan du forbedrer den,« forklarer Kenneth Steiness. Sensei Project Solutions har i flere år været i top fem på verdens plan over Microsoft-partnere. I 2014 blev de nummer et på projektledelses området, og her mødte Kenneth Steiness hele Microsoft’s øverste ledelse, inklusiv CEO Satya Nadella.
»Det er meget stort for en lille dreng fra Fredericia,« siger han. Sidste år købte Microsoft størstedelen af virksomhedens apps, som de vil udbrede til over 22 millioner brugere i løbet af 2016.
Knald eller fald
Så Kenneth Steiness lever i den grad den amerikanske drøm – og drømmen overstiger alle hans forventninger. Man han er også klar over, at præmisserne i USA er knald eller fald.
»På den måde er USA et spændende sted. Går det godt, så går det rigtig godt. Går det dårligt, så går det rigtig dårligt. I USA er man klar over, at vagabonden på gaden potentielt kan blive den næste store CEO for et firma,« siger han. Sensei Project Solutions har åbnet software center i Nairobi, som ifølge Kenneth Steiness er Afrika’s version af Silicon Valley. Derudover er de ved at overtage et firma i Australien, som de herefter vil udvide til Singapore og på den måde skabe en virksomhed, der på under fire år har vokset sig 60 mand stor. Kenneth Steiness fortryder ikke, at han tog springet fra ’det stive danske’ til ’det imødekommende USA’. Han bor med sin nye kone Heather Steiness og deres søn, Viktor, i Phoenix, Arizona og nyder livet. Han tror godt, at han kunne have skabt samme succes i Danmark, men han tror også, at det ville have taget længere tid, og det ville hans tålmodighed – eller ambition om man vil – ikke have holdt til.
BLÅ BOG
Navn: Kenneth Steiness
Alder: 42 år
Uddannelse: Akademi Økonom, BA (Hons) Business Administration, certified Project Management Professional, Microsoft Certified Professional
Stilling/virksomhed: Ejer og Chief Executive Officer (CEO) – Sensei Project Solutions