Irland – Thomas Edvardsen – Han gør karriere i Dublins svar på Silicon Valley

Han gør karriere i Dublins svar på Silicon Valley

Thomas Edvardsen har brugt sit netværk til at komme frem. Derfor elsker han Dublin, hvor nytænkere og entreprenører fra hele verden samles uden at skæve til CV’er
Thomas

Hvad gør man som nyuddannet leder? Det spurgte Thomas Edvardsen sig selv, da han i 2012 stod som nyuddannet Cand Merc (Strategi, Organisation og Ledelse) fra CBS i København.

»Mit problem var jo egentlig, at jeg havde læst en uddannelse, der havde en del at gøre med ledelse. Men det er meget svært at få et lederjob, hvis man ikke har nogen erfaring endnu,« siger han og forklarer, at det var en af grundene til, at han begyndte at kigge mod udlandet.

 

Netværk er vejen frem

Udenlandsjobbet blev født af Thomas Edvardsens netværk. Han havde nemlig været arbejdende bestyrelsesformand for CBS Students i en årrække, og her havde han lært en masse spændende mennesker at kende. Én af dem skulle vise sig at blive en nøgleperson i Thomas’ jobsøgning, for midt i jagten på drømmejobbet havde vennen fra studentertiden nemlig anbefalet ham hos Googles europæiske hovedkontor i Dublin.

»Google ansætter ikke kun på erfaring, men også på, hvilken type man er,  samt hvilke resultater man har opnået. Og så skulle alle kunne bestå ‘frokosttesten’: vil man spise frokost med vedkommende?, « siger Thomas Edvardsen og forklarer, at det er én af de features ved udlandet, han godt kan lide.

»Man tænker lidt anderledes i mange udenlandske virksomheder. Her handler det ikke så meget om dit CV, men mere om dine evner. Jeg blev ansat hos Google som marketingskonsulent uden at have en marketingsuddannelse,« siger han og kan hermed konkludere, at jobbet hos Google aldrig var blevet en realitet, hvis ikke netværket var i orden.

»Og så er det vigtigt, at man ikke lægger sig fast på, at man kun vil have et job i London eller New York,« tilføjer Thomas Edvardsen, der selv aldrig havde skænket Dublin en tanke, men kun er blevet positivt overrasket.

»Mange amerikanske virksomheder har deres europæiske hovedkontorer her. Derfor er byen et smeltedigel for nytænkere. Man kalder også byen for Minicon Valley, som en reference til Silicon Valley i USA.«

 

Starstrucked i Google

Thomas Edvardsen startede i Google i slutningen af 2012 og blev – som han selv siger – ‘starstrucked’ med det samme.

»Google er et fantastisk sted at arbejde, fordi virksomheden er så gigantisk, og fordi de har gang i så mange nye ting hele tiden. Der er mange forskellige nationaliteter, som alle sammen er ude af deres comfort zone og derfor opsatte på at få så meget ud af deres ophold i Dublin som muligt. Folk deler deres ideer og drømme konstant, de er entreprenante, og så bliver man hele tiden inspireret af folk fra andre lande, der tænker anderledes end én selv,« siger Thomas Edvardsen, som altid har haft en drøm om at starte sin egen virksomhed på et tidspunkt. Den drøm lever i bedste velgående, men nu har han fået en masse nye redskaber til, hvordan det kan gøres, hvordan han bedst udnytter mulighederne på internettet, og hvordan han tænker større, end han oprindeligt havde tænkt sig.

 

Det grønneste græs

Men før Thomas Edvardsen starter egen virksomhed vil han nyde sit liv, som det er lige nu og her. For selvom tiden hos Google var både givende og spændende, lod han sig for to år siden lokke af et job i den lille virksomhed, Finch, der har hovedsæde i Salt Lake City, Utah og kontorer i alt fra Finland, over Tyskland, Filippinerne og Dublin. Finch er et marketingsbureau, som hjælper virksomheder med at maksimere deres profit eller kvaliteten af deres leads online.

»I Finch får jeg lov til at forretningsudvikle, som jeg virkelig brænder for. Det har man ikke mulighed for i Google på samme måde,« siger han. Og hvad næste skridt bliver ved han ikke. For selvom han savner sin familie og sine barndomsvenner i Danmark, er Finch en så spændende mulighed, at han ikke er færdig med virksomheden.

»Folk har ofte travlt med at komme et andet sted hen i alle livets gøremål. Det tror altid, at græsset er grønnere på den anden side. Jeg vil hellere gå efter ordsproget: Græsset er grønnest der, hvor man vander det,« siger Thomas Edvardsen.

 

BLÅ BOG

Navn: Thomas Edvardsen

Alder: 33

Uddannelse: HA(kom), Cand Merc (SOL)

Job/Virksomhed: General Manager, Finch Europe