Online stambord – nu og fremover

Vi håber, at I alle har det godt under omstændighederne og vi glæder os til at se jer igen.

Vi har dog i mellemtiden også glædet os over, at man i blandt andet Chicogo, Cape Town, Melbourne og Stockholm har haft succes med at afholde online stamborde i april og og maj. Det har betydet, at man har kunne dele erfaringer og desuden lære hinanden at kende på tværs af byer eller hele områder/lande.

STAMBORD i Cape Town er blevet til et online STAMBORD for danskere i hele Sydafrika (og resten af Afrika). Det er desuden blevet afholdt en gang om ugen med blandt andet et besøg af den danske ambassadør, Tobias Elling Rehfeld.

I Stockhom tog den danske ambassade sig på fornem vis tid til at tage i mod spørgsmål samt dele relevante oplysninger tilbage i starten af april. Tusind tak til Danmarks ambassadør i Sverige, Vibeke Rovsing Lauritzen, og Souschef, Malene Hedlund, for at stille op der.

Derfor er vi selvfølgelig også blevet mere nysgerrige på formatet, samtidig med at vi genopstarter og bibeholder vores normale fysiske møder.

I fremtiden vil vi derfor kombinere de almindelige stamborde med muligheden for at tilføje online møder efter behov. Det kan betyde, at man taler på tværs af af hele Sydamerika, på tværs af stater i USA eller flere byer i Tyskland. Forhåbentlig med den  fordel, at vi yderligere kan hjælpe hinanden og opbygge et stærkt netværk.

Hvis du har mod på at afprøve modellen, så er du mere end velkomme til at række ud – både til mig, Jesper og den lokale ansvarlige for stambord ude i verden.

En simpel opskrift kunne lyde på opstart af et online stambord:

Praktisk

  1. Aftal med en gæst, som ved noget generelt om status i eksempelvis landet (ambassaden eller lignende.) Det kunne også være andre emner, som er relevante og som kan afholdes som et kort oplæg.
  2. Find en person, som har en Zoom-bruger eller lignende, som kan håndtere op til 100 personer og desuden har en smule erfaring med det.
  3. Aftal en ordstyrer og send invitation ud på Facebook, LinkedIn og/eller email.

Endnu en gang vil vi lige nævne, at vi glæder os til at se jer alle fysisk igen, catche up og så ses vi forhåbentlig alle til sommerstambord 5. august – online og/eller fysisk.

Rigtig god dag fra os.