Spanien – Cæcilie Wegener – Barcelona ændrede mit liv

Da Cæcilie Wegener skiftede København ud med Barcelona og sygeplejerskestudiet ud med ejendomsmæglerbranchen blev hun glad igen.

Det handler om at leve sit liv på egne præmisser, mener hun. Da der var gået et halvt år af 2015, købte 23-årige Cæcilie Wegener en flybillet til Barcelona uden returbillet. Hun havde lige overstået de sidste semestereksamener på sygeplejerskestudiet og kunne se frem til en – i hendes optik – alt for lang sommerferie.

»Jeg havde lige været på kanalrundfart med min mormor, og da jeg kom hjem, satte jeg mig i min sofa i min toværelses lejlighed på Nørrebro og tænkte: Hvad skal jeg lave resten af sommeren?« fortæller Cæcilie Wegener.
Hun var begyndt på sygeplejerskestudiet, fordi hun ikke vidste, hvad hun ellers ville. Men da hun havde gået der i to år og stadig ikke kunne tåle at se blod, begyndte hun at overveje, om det var det rigtige for hende. Men det var ikke kun studiet, hun ikke rigtigt passede ind i. Hele hendes liv føltes for rutinepræget. Hun havde da gode venner og en sød familie, men hun følte ikke, at hun levede livet fuldt ud.
»Jeg havde det generelt lidt svært ved bare at være mig selv og læse til sygeplejerske som jeg ikke rigtig brændte for,« siger hun og fortæller, at hun på daværende tidspunkt lige var begyndt at se en psykolog, fordi hun både havde depressions- og angsttendenser.
Barcelona var kuren
Det var egentlig bare meningen, at Cæcilie Wegener skulle tilbringe sin sommer i Barcelona, men da sommeren var gået med ’sprogskole, tapas og Gaudi’ var hun ikke klar til at tage tilbage til Danmark.
»Jeg kunne simpelthen ikke forestille mig, hvordan jeg kunne vende tilbage til et liv i Danmark, som jeg ikke følte jeg fik det ultimative ud af,« siger hun.
De symptomer på angst og depression, som i Danmark havde fået hende til at opsøge en psykolog, var nu pist væk, og for første gang i lang tid, følte Cæcilie Wegener i sit rette element.
»Barcelona kurerede mig. Her lever jeg mit liv på min egne præmisser. Jeg gør de ting, som jeg selv vil, og ikke de ting, som andre forventer af mig. Det gør mig glad,« forklarer hun.
Stop madspild i Barcelona
Først havde Cæcilie Wegener tænkt, at hun ville leve af velgørende arbejde i den spanske storby. Hun startede projektet ’IfeedBCN’, som skulle sætte fokus på madspild og hjemløshed. Hun oprettede en Facebookside, lavede arrangementer og tog rundt med hjemmelavede sandwiches til byens hjemløse. Men efter noget tid rakte pengene ikke længere, og det gik op for Cæcilie Wegener, at hvis hendes drøm om at bosætte sig i Barcelona skulle forblive, var hun nødt til at finde et job. Helt tilfældigt faldt hun over en jobannonce fra et dansk ejendomsmæglerfirma, Casamona, og selvom hun ingen erfaring med ejendomsmæglerbranchen havde, tog hun kontakt til stedet og fik jobbet med det samme.
Cæcilie Wegener fandt hurtigt ud af, at hun var kommet indenfor i en branche, som hun faktisk var rigtig god til.
»Jeg fik pludselig smag for et helt andet felt, jeg fik hurtigt mange kunder, fik lavet kontrakter med kunderne hurtigere end mine kolleger, og det gav mig fornyet selvtillid,« fortæller hun. Hun blev hurtigt forfremmet til at blive rental manager og allerede efter et halvt år i virksomheden fik hun ansvaret for at lære nye praktikanter op.
Glad hverdag
Cæcilie Wegener har som sådan ikke søgt efter den egentlige grund til, at hun ikke havde det godt i Danmark, men hun ved, at det var det rigtige for hende at tage til Barcelona og starte forfra.
»Jeg har udviklet mig enormt meget allerede. Jeg kan mærke, at jeg er glad hverdag, og så er det egentlig lige meget hvorfor,« siger hun og fortæller, at hun for nylig solgte sin lejlighed i København.
»Som jeg har sagt til min familie betyder det ikke, at jeg ikke kommer tilbage til Danmark. Men hvis og når jeg kommer tilbage, bliver det til en anden tilværelse,« siger hun og fortæller, at hun for det meste har mødt opbakning hjemmefra.
»Min lillebror er dog lidt bekymret for, at jeg sætter alt for meget på spil. Men jeg er ikke den bekymrede type. Jeg vil ikke tænke ’hvad nu hvis’, men i stedet gøre det, der gør mig glad lige nu og her. I Barcelona glæder jeg mig over hver ny dag, hvor jeg i København kun glædede mig til at gå i seng. Så hvorfor ikke blive her lidt endnu?«

Blå bog
Navn: Cæcilie Wegener
Alder: 23
Uddannelse: Gymnasiel spansk/engelsk og 2 år på sygeplejerske studiet
Virksomhed/stilling: Rental Manager hos dansk ejemdomsmæglerfirma Casamona International